Reggestreek

Rijssen Holten – vandaag behoorlijke verkeerschaos

Vanochtend, maandag 29 juni 2020, vond rond de klok van 6:00 uur een behoorlijke verkeerschaos plaats op de Rijksweg A1 tussen Holten en Rijssen, waar al enige tijd wegwerkzaamheden worden ondernomen. Een gekantelde vrachtwagen zorgde voor flinke verkeershinder in beide richtingen. Terwijl de politie en andere hulpverleners druk bezig zijn met de nodige werkzaamheden, valt het steeds weer op dat bestuurders in voorbijkomende/passerende voertuigen het nodig vinden, om de situatie te filmen danwel te fotograferen. Dit is een bekend verschijnsel, maar zeer hinderend en vervelend gedrag. Als politie zijn wij vaak als een van de eersten ter plaate, dan help je waar je helpen kunt, daarbij heb je je handen vol aan de verkeersveiligheid. Op dat moment zit niemand te wachten op hinderlijke, nieuwsgierige en filmende voorbijgangers/omstanders.

Ten eerste verdient het absoluut niet de schoonheidsprijs in het kader van de privacy. De toestand van een slachtoffer hoeft niet via de sociale media rond te gaan, dat is echt respectloos. Wij brengen liever een persoonlijk bezoek bij eventuele familieleden om de situatie en de toestand van een slachtoffer toe te lichten, dan dat mensen iets op de sociale media herkennen van hun eigen naaste.
Ten tweede letten de desbetreffende verkeersdeelnemers niet meer op in het verkeer, waardoor opnieuw gevaarlijke situaties ontstaan en zelfs nieuwe verkeersongevallen tot stand komen met alle gevolgen van dien.

Uiteindelijk hebben er in het totaal 4 verkeersongevallen plaatsgevonden op het traject tussen Holten en Rijssen. De ernst van de ongevallen varieerden hierin. Tijdens onze werkzaamheden zijn kentekens genoteerd van filmende voorbijgangers, zij kunnen hiervan een proces-verbaal verwachten.

verkeersdeelnemers #filmen #fotograferen #socialemedia #verkeersongevallen #respectloos #slachtoffer #familieleden #politie #ambulance #brandweer #rijkswaterstaat #hulpverleners #denknaoverdegevolgen #watzoujijhiervanvinden

Gerelateerde artikelen

Back to top button