Hof Van Twente

Goor – Opnieuw auto in beslag genomen van wegpiraat

Goor – Opnieuw is een 36-jarige man uit Goor aangehouden nadat hij een ravage had aangericht bij een rotonde op de Goorseweg in Lochem. Hierbij bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. De bestuurder is in de omgeving aangetroffen en aangehouden voor onderzoek.

Afgelopen nacht kreeg de politie rond 00.30 uur een melding van een aanrijding waarbij het voertuig dwars over een rotonde was gereden en enkele verkeersborden had geraakt. Getuigen zagen de Mercedes met veel snelheid over de Stationsweg rijden in de richting van de Goorseweg. In plaats van de weg te volgen, nam de auto de kortste route en knalde rechtdoor over de rotonde. Door de aanrijding bleven meerdere onderdelen van de bolide achter. Zo ook het kenteken.

De toegesnelde politie zag iets verderop nabij de Intratuin een man midden op de weg staan, samen met een hond. Deze konden ternauwernood ontweken worden. Het bleek dat dit de bestuurder was van de Mercedes die op het terrein van het bedrijf was geparkeerd.

Omdat de man levensgevaarlijk op de weg stond, hij de plaats van het ongeval had verlaten, mogelijk onder invloed had gereden, een ingevorderd rijbewijs had én de agenten ook nog eens beledigde, werd hij aangehouden. De Mercedes werd in beslag genomen en verbeurd verklaard.

Het is het tweede voertuig dat in korte tijd van de man is afgenomen. Voor alle overige feiten wordt een proces-verbaal opgemaakt. De hond die bij het voorval licht gewond is geraakt, is bij de woning van de verdachte overgedragen aan een aanwezige bewoner.

Bron: Politie Hof van Twente

Gerelateerde artikelen

Back to top button