AlmeloTwenterand

Vroomshoop – Zeer grote uitslaande brand

industriepand aan de Havenstraat in Vroomshoop woedt een zeer grote brand. De brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig. Er is geen asbest vrijgekomen, zo benadrukt de Brandweer Twente.

Dikke, zwarte rookpluimen

De zwarte rook die bij de brand vrijkomt, is tot ver buiten Vroomshoop zichtbaar. Op Twitter plaatste iemand een foto dat hij de rook zelfs in Heerde, aan de andere kant van de IJssel, kan waarnemen.

De brandweer waarschuwt voor gevaarlijke stoffen die bij de brand vrijkomen en voor mogelijke knallen. Naastgelegen panden worden daarom ontruimd en woningen aan de Linderflier ook.

Nog veel vragen

Het is onduidelijk of er mensen gewond zijn geraakt bij de brand. Eerder op de middag gingen er geruchten dat er drie mensen in het pand zouden zijn (geweest) die rook hebben ingeademd. De brandweer kon dat zojuist nog niet bevestigen.

In de boeien

Enige tijd later dook op Twitter een video op waarin te zien lijkt dat een agent in Vroomshoop een man in de boeien heeft geslagen. Volgens buurtbewoners hinderde die persoon de hulpdiensten waarna hij, nadat hij meerdere malen was gewaarschuwd, werd aangehouden.

De politie bevestigt dat de man inderdaad is aangehouden om bovenstaande redenen. Hij is even later weer vrijgelaten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button