PolitieTwenterand

Vroomshoop- Dienst Speciale Interventies doet inval in woning

Een zwaarbewapend politieteam heeft vanmorgen een inval gedaan bij een woning aan de Willem de Zwijgerstraat in Vroomshoop. Er werd een persoon aangehouden. De hele woning werd door de politie onderzocht, volgens een buurman werden er honden gebruikt voor het doorzoeken van de woning. Waar naar werd gezocht is niet bekend.

De inval vond plaats rond 10.00, getuigen zagen hoe meerdere voertuigen van de recherche, politie en de Dienst Speciale Interventies de straat blokkeerden. De mensen van de DSI waren zwaarbewapend en voorzien van kogelwerende vesten. Ook lieten ze een drone vliegen boven de betreffende woning. Voordat de politie de woning onderzocht ging eerst een op afstand bestuurbare camerarobot het huis in voor het geval dat. Een man is bij de actie aangehouden en een andere man is meegenomen voor verhoor. Deze is volgens getuigen weer thuis.

Een tijd lang werd ook onderzoek gedaan bij een zilvergrijze auto op de oprit, vermoedelijk eigendom van de verdachte. Of daar iets gevonden is, is onduidelijk. De woordvoering over de inval ligt bij de Landelijke Eenheid hun onderzoek leidde naar Vroomshoop. Zij komen later met een reactie. Een buurman die al meer dan vijftig jaar in de straat woont laat weten dat hij niet eerder zo’n grote inval heeft gezien. ‘normaal gebeurt hier nooit wat’ verklaart hij. Over de achtergrond van de aangehouden man weet hij niet veel. ‘Maar als je je aan de regels houdt, heb je verder ook geen last.

Gerelateerde artikelen

Back to top button