AmbulanceBrandweerPolitieReggestreek

Video: Uitslaande brand in Bowlingboerderij in Nijverdal, vuur overgeslagen naar pannenkoekenhuis

NIJVERDAL – De brandweer is maandagmiddag uitgerukt voor een brand bij De Bowlingboerderij aan de Koersendijk in Nijverdal.

Er is door de brandweer opgeschaald naar zeer grote brand. De brand is inmiddels uitslaand. Er zijn drie tankautospuiten gealarmeerd en meerdere waterwagens om de brand te bestrijden. Alle personen die tijdens het ontstaan van de brand nog in het pand waren, zijn uit het pand.

Er is volgens brandweer Twente sprake van veel rookontwikkeling. “Als u last heeft van de rook, sluit dan ramen en deuren en ventilatiesystemen. Rook is nooit gezond, dus blijf uit de buurt en kom niet kijken”, waarschuwt de brandweer. De rook is tot in de wijde omgeving zichtbaar.

UPDATE 14.00 uur:

Het gebouw staat volledig in brand. Ook het naastgelegen pand staat inmiddels in brand. Er komt nog een 5e tankautospuit ter plaatse om de woningen aan de overzijde van de straat te beschermen.

UPDATE 14.15 uur:

Drone Argus is ingezet om de brand van bovenaf te monitoren.

UPDATE 14.35 uur:

Meetploegen van de brandweer hebben geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. De rook trekt vrij recht omhoog. Er is ook in delen van Nijverdal verbrand riet neergekomen. Deze vormen geen gevaar, kan opgeveegd worden en aanbieden bij het vuil.

UPDATE 15.00 uur:

Het pand is volledig verwoest. Er komen shovels en kraantjes ter plaatse zodat de brandweer de laatste brandhaarden kan afblussen. De nabluswerkzaamheden gaan nog lange tijd in beslag nemen.

UPDATE 16.00 uur:

De brand is weer opgelaaid. Hierbij komt weer veel rook vrij. “Sluit ramen en deuren indien je hinder hebt van de rook”, adviseert de brandweer.

https://www.doneeractie.nl/help-de-bowlingboerderij-nijverdal-uit-de-brand/-56416

Gerelateerde artikelen

Back to top button