PolitieReggestreek

Rijssen- Snelkraak bij fietswinkel Bike Totaal – waarde van ongeveer een ton

In de nacht van maandag 26 oktober op dinsdag 27 oktober werd tussen 3:24 en 3:29 uur ingebroken bij een rijwielhandelaar in Rijssen, gevestigd aan de Banisweg.
Toen de collega’s bij het desbetreffende pand ter plaatse kwamen, bleek de toegangsdeur volledig ontzet te zijn.

Uit de rijwielwinkel zijn 20 dure racefietsen weggenomen met een totaal waarde van ongeveer 100.000,00 euro.
Door meerdere eenheden is in de omgeving uitgekeken na alles wat met deze inbraak te maken zou kunnen hebben, maar in eerste instantie helaas zonder resultaat.

Echter, diezelfde nacht, rond 4:45 uur, werd door de dienstdoende collega’s op de Lageweg in Holten een onbeheerde witte Mercedes bus aangetroffen, die overeen kwam met de Mercedes bus die op de beveiligingsbeelden te zien was, ten tijde van de inbraak, bij voornoemde rijwielwinkel.

Een diensthond sloeg aan qua geur, op de aangetroffen Mercedes bus, waarop het voertuig in beslag werd genomen. Bij het openen van de bus, bleek deze inderdaad vol te liggen met de weggenomen racefietsen. Het kenteken van de Mercedes bus bleek vals en ook de bus, bleek na onderzoek, van diefstal afkomstig te zijn.

Uiteraard was de rijwielhandelaar, na de terugkoppeling van bovenstaande, behoorlijk blij verrast.
De Mercedes bus werd afgesleept voor verder onderzoek.

Naast deze mooie actie, zijn wij ook op zoek naar getuigen, die ons meer kunnen vertellen over de inbraak en de daders.

Dus, heeft u iets gehoord of gezien en kunt u mogelijk iets vertellen over bovenstaande, dan horen wij dit graag! Alle informatie is welkom!
Misschien bent u wel in het bezit van camerabeelden, waar wij gebruik van mogen maken. U kunt met ons contact opnemen via 0900—8844 of stuur ons een privé bericht. Vermeld hierbij het BVH nummer 2020509314.

#inbraak #rijwielhandelaar #Banisweg #Rijssen #aantreffen #diefstal #racefietsen #wielrenfietsen #Lageweg #Holten

Gerelateerde artikelen

Back to top button