Reggestreek

Rijssen – Crossen op de crossbaan zonder vergunning moet blijven kunnen

#Crossen zonder eerst een vergunning aan te vragen, moet mogelijk blijven in de gemeente zoals bijvoorbeeld op eigen privéterrein of op de crossbaan aan de Holterstraatweg in Rijssen. Dat bepleit de #VVD-fractie tijdens het raadsvoorstel wijziging Algemene Plaatselijke Verordening Rijssen-Holten

De wijziging van de #APV wordt binnenkort in de raad behandeld en één van de onderwerpen is het verbieden van motorcrossen in het buitengebied van Rijssen-Holten. “Met het verbieden van #motorcrossen op privéterrein of op de crossbaan aan de #Holterstraatweg wordt het er in #Rijssen-Holten niet liberaler op,” stelt fractievoorzitter Bart-Jan van den Berg.

#Bart-Jan van den Berg vervolgt: “als je zoon of dochter graag wil crossen op eigen grond dan moet dat gewoon kunnen. Met het #openhouden van de crossbaan aan de Holterstraatweg bieden we een gelegenheid voor #crossliefhebbers om op een apart terrein hun sport te beoefenen. Hiermee voorkomen we dat crossers noodgedwongen uitwijken naar openbare zandwegen of zelfs de bossen opzoeken.” Tijdens de raadsvergadering heeft de VVD fractie aangekondigd een amendement in te dienen om het door het college voorgestelde crossverbod van tafel te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
WhatsApp Tip! de redactie.