Reggestreek

Update :Rijssen – Brandweer rukt massaal uit voor natuur brand : Politie zoekt getuigen

Verschillende brandweerkorpsen uit deze regio zijn donderdagavond opgeroepen voor een bosbrand bij Rijssen. Ter hoogte van natuurgebied Schwarzwald bleek een stuk gras in brand te staan. Het vuurtje was snel onder controle.

De brand werd iets na 19.00 uur gemeld door wandelaars, waarna de brandweer direct ter plekke ging vanwege de droogte. Omdat het uitbreidingsrisico vanwege het weer hoog is, zijn brandweerwagens uit Rijssen, Wierden, Holten, Nijverdal en Goor naar de plek van de brand gegaan. 

Eenmaal daar bleek de brand mee te vallen en was deze snel onder controle. De oorzaak is nog niet bekend, maar politie ter plaatse sluit brandstichting niet uit. 

Nu zijn er bij een klein onderzoek in de directe omgeving van de brand omstandigheden aangetroffen, waardoor wij vermoeden dat deze brand is aangestoken. Je begrijpt, dat wij alles in het werk stellen om de dader te achterhalen. En die heeft natuurlijk geen briefje met zijn gegevens achter gelaten…

En daarom kunnen we jullie hulp goed gebruiken!!
Was jij gisteravond ongeveer tussen 18.30 en 19.30 uur in het bos bij de Groene Kruis Vijvers of in de omgeving van de scouting en heb je daar iets verdachts gezien wat met deze brand te maken kan hebben?
Of heb je misschien op een andere manier kennis van mogelijke betrokkene(n) of werkwijze van deze brandstichting? Stuur ons dan een pb!!
Bellen mag natuurlijk ook: 0900-8844 en wil je liever iets anoniem melden, dan bel je 0900-8000

Gerelateerde artikelen

Back to top button