Reggestreek

Rijssen – AED niet veilig voor vandalisme!

Graag delen en laten lezen aan onze schoolgaande jongeren:

Helaas is in de nieuwe wijk Het Opbroek de AED niet veilig voor vandalisme! Regelmatig wordt door langs fietsende jeugd van Reggesteyn (C) (Rijssen) de kast open getrapt en soms zelfs de AED eruit getrokken en in de berm gegooid (in de stromende regen)!
Direct reanimeren door omstanders verdubbelt de overlevingskansen van mensen met een hartstilstand. Door de inzet van een AED kunnen jaarlijks 2500 levens worden gered.
Door toenemend vandalisme is het plan van de gemeente en politie om de kast op slot te doen, en een aantal personen in de buurt een sleutel te geven. Dan zou je bij een oproep voor een reanimatie dus eerst de sleutel op moeten halen, stel dat diegene niet thuis is, moet je eerst naar een ander adres, zo gaan veel levensreddende minuten verloren!
Beste jongelui, dit kan jullie ook overkomen, of je ouders, vrienden, broers, zussen, noem maar op. Dan wil je toch niet dat een hulpverlener aankomt met een AED die het niet meer doet omdat deze in de regen heeft gelegen? Superstoer natuurlijk, dingen van een ander kapot maken, maar hier red je levens mee, dus doe dit gewoon niet meer!

Gerelateerde artikelen

Back to top button