Reggestreek

Nijverdal – burgemeester sluit bedrijfspand op grond van opiumwet

Nijverdal – Op 18 juni 2020 is op last van burgemeester Raven van de gemeente Hellendoorn het bedrijfspand aan de Louis Braillestraat in Nijverdal gesloten voor een periode van zes maanden. De reden is dat de politie in het pand een professionele hennepkwekerij heeft aangetroffen met 467 planten.

Mede op basis van regionaal gemaakte afspraken en nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie voert ook de gemeente Hellendoorn een sluitingsbeleid. Dit sluitingsbeleid is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en drugshandel, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen.

Onacceptabel

Burgemeester Anneke Raven: “Wij tolereren geen drugsoverlast in onze gemeente. Daarmee treed ik op tegen het bezit en handel van drugs, omdat dit niet alleen onacceptabel is, maar bovendien een ernstige inbreuk vormt op de openbare orde en leidt tot een onveilige leefomgeving.”

Niet getolereerd

De gemeente Hellendoorn treedt in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie streng op tegen drugshandel. Reden hiervoor is dat de handel in en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantast. Bovengenoemde partijen blijven zich volop inzetten om drugshandel en drugsoverlast te bestrijden. Het moet volgens burgemeester Raven heel duidelijk zijn dat de productie van en handel in drugs absoluut niet getolereerd wordt.

Bron: Politie Hellendoorn

Gerelateerde artikelen

Back to top button