BrandweerPolitieReggestreek

Nijverdal – Brand onder carport, Parkiet wekt ouders Jeffrey Hoogland bij brand

NIJVERDAL – Donderdagmorgen 7 oktober tegen 0.35 uur was brand ontstaan onder een carport bij een woning aan de Ericaweg in Nijverdal.

De brand sloeg over naar de carport van de buren. Al snel werd de brand opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’. Meerdere brandweervoertuigen waren aanwezig. De bewoners werden opgevangen bij de buren.

Brandweerlieden hebben de brand geblust. De brand heeft voor forse schade gezorgd. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de brand is geweest.

Nadat Jeffrey Hoogland gisteren EK-goud pakte op de kilometer tijdrit in het Zwitserse Grenchen was de stemming in huize Hoogland opperbest. Maar een uur vannacht brak er brand uit in het ouderlijke huis van Jeffrey Hoogland. Het was de parkiet van Hoogland die het ontdekte.

Jos en Ans de ouders van Hoogland lagen in bed om te gaan slapen, daar dacht de parkiet niet aan. De parkiet zong het hoogste en fladderde wild door zijn verblijf. Reden voor vader Hoogland om een kijkje te gaan nemen. De reden van de drukte van de parkiet was duidelijk er was brand ontstaan in de garage en de vogelkooi stond vol met rook. De brand is vermoedelijk ontstaan bij de carport van de woning en overgeslagen naar de garage. In de garage stonden crossmotoren die zijn bij de brand zwaar beschadigd geraakt. De brandweer heeft gasflessen en jerrycans uit voorzorg naar buiten gebracht en gekoeld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
WhatsApp Tip! de redactie.