Reggestreek

Holterbergweg-Nijverdalsebergweg gesloten voor gemotoriseerd verkeer

Holterbergweg-Nijverdalsebergweg gesloten voor gemotoriseerd verkeer

Iedereen wordt opgeroepen om thuis te blijven, ook tijdens de paasdagen. Uit voorzorg wordt daarom op vrijdag 10 april tot en met maandag 13 april 2020 de Holterbergweg-Nijverdalsebergweg (in de volksmond de Toeristenweg) in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in zijn geheel afgesloten van 12.00 tot 17.00 uur voor gemotoriseerd verkeer.

Ook alle overige wegen naar de Holterbergweg worden afgesloten om sluipverkeer te voorkomen. Dit besluit is genomen door de Veiligheidsregio Twente op basis van de noodverordening die van kracht is. Dit is gebeurd in overleg met de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten. Het afgelopen weekend heeft laten zien dat de weg massaal werd bezocht door motorrijders, die vervolgens in grote groepen hun motoren parkeerden op parkeerplaatsen. Dat is verboden. Daarom is op basis van de noodverordening besloten de Holterbergweg-Nijverdalsebergweg af te sluiten. Het is niet de bedoeling dat bezoekers naar de Sallandse Heuvelrug komen.

Het is op dit moment belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt en zoveel mogelijk thuis blijft. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en er voor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote drukte aankunnen. Wij zijn op de goede weg, maar we moeten met elkaar de maatregelen in acht blijven nemen.
Voor iedereen geldt: blijf thuis, geniet in je tuin of op het balkon van de zon, haal een frisse neus in je eigen omgeving en houd 1,5 meter afstand. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

(bron: Gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten)

#Corona #gesloten #Hellendoorn #Rijssen #Holten #Holterberg #persbericht

Gerelateerde artikelen

Back to top button