Reggestreek

Update : Holten – zeer grote brand in fietsenwinkel

Een fietsenwinkel in Holten heeft door een brand forse schade opgelopen. Bij de brand kwam veel rook vrij, inwoners is verzocht ramen en deuren gesloten te houden. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brand is vermoedelijk ontstaan in de meterkast. 

Op vrijdag 24 april kwam rond 8 uur bij de meldkamer een melding binnen van een brand in een fietsenwinkel aan de Larenseweg in Holten. De eigenaar van het pand zag rook bij de meterkast en heeft daarop de brandweer gebeld. Bij aankomst van de eerste eenheid is gelijk opgeschaald naar middelbrand. Even later naar zeer grote brand. Er zijn vier tankautospuiten (waaronder één uit Bathmen), tankwagens en een autoladder ingezet om de brand te bestrijden. Het betreft een complex pand, dat om een woonhuis is gebouwd en is voorzien van houten vloeren. De brandweer heeft ingezet om overslag naar de naastgelegen woning te voorkomen. Bewoners en het winkelpersoneel hebben zichzelf in veiligheid kunnen brengen. 

Bij de brand kwam veel rook vrij die over Holten trok. De brandweer heeft inwoners geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen. De Larenseweg is geruime tijd afgesloten geweest. 

De brand heeft drone Argus ingezet om vanuit de lucht goed te kunnen zien waar de hotspots zitten. Er zijn gaten in het dak gemaakt om te brand goed te kunnen blussen. Het pand heeft door de brand forse schade opgelopen. De brandweer heeft alle fietsen uit de winkel kunnen halen en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar het naastgelegen woonhuis. Om 09.45 uur is het sein brand meester gegeven, het nablussen duurt nog wel enige tijd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button