Reggestreek

Holten – Sallandse Heuvelrug dicht voor gemotoriseerd verkeer

HOLTEN/RIJSSEN – Waarom is de Toeristenweg dit weekeinde tot en met Tweede Paasdag niet de hele dag dicht voor gemotoriseerd verkeer? Dat blijkt een van de meest gestelde vragen van burgers over de afsluiting van de route door nationaal park de Sallandse Heuvelrug aan de gemeente Rijssen-Holten.

De reden is dat een onderzoek in de natuurgebieden aantoonde dat de Toeristenweg vooral tussen tussen 12.00 en 17.00 uur drukker was. Er werd verwacht dat dit in het Paasweekeinde weer het geval zou zijn. Daarom is door de gemeenten Rijssen-Holten en Hellendoorn besloten uit voorzorg de weg te sluiten. Dit gebeurd op basis van de noodverordening die de Veiligheidsregio Twente momenteel hanteert.

thuis blijven

Als gevolg van de coronamaatregelen roepen de buurgemeenten iedereen op thuis te blijven, ook als het mooi weer is tijdens de Paasdagen. ‘Het is dan niet de bedoeling om met z’n allen naar natuurgebieden te komen’, stelt Rijssen-Holten op de gemeentelijke website. ‘Voor iedereen geldt: blijf thuis, geniet in je tuin of op je balkon en haal een frisse neus in je eigen omgeving’.

Verkeersregelaars

De afsluitpunten van de Toeristenweg zijn in Holten aan de Molenbelterweg/Koninginnelaan en in Nijverdal de Nijverdalsewegberg. Daar vragen verkeersregelaars aan passanten in een auto of op een motor waarom ze het gebied willen ingaan. Als vervolgens de aanwijzingen niet opgevolgd worden, is dat strafbaar en kan dit gemeld worden bij de politie. Agenten of buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) mogen bij hun controles in het nationaal park boetes uitdelen aan overtreders.

Bewoners van het afgesloten gebied houden wel vrije toegang. Zij ontvingen een brief van hun gemeente. Als ze die samen met de identiteitskaart tonen, kunnen ze de Toeristenweg op. Voor familieleden, hulp of bezorgers van de aanwonenden gelden speciale regels. Ook hulpdiensten mogen altijd het gebied in.

Bron: Tubantia

Gerelateerde artikelen

Back to top button