AmbulanceBrandweerhengeloPolitie

Hengelo- Basisschool ontruimd na anonieme melding

Hengelo – De politie heeft vanmorgen basisschool De Telgenkamp aan de Luxemburgstraat in Hengelo ontruimd nadat er een anonieme melding bij de politie was binnengekomen die de politie uiterst serieus neemt.

Ook woningen in de directe omgeving zijn voor de zekerheid ontruimd. Agenten ter plaatse lopen in kogelwerende vesten. Ook de brandweer is ter plaatse. Over de inhoud van de melding wil de politie op dit moment geen mededelingen doen. De ontruiming is volgens de politie vooral uit voorzorg. Er zijn op dit moment volgens de politie geen aanwijzingen voor acuut gevaar.

Alle leerlingen zijn ondergebracht in een sporthal in de buurt. De schoolleiding riep iedereen op vooral niet naar de school te komen. Ouders konden bij de sporthal kun kinderen ophalen. Rond 14.00 uur is de EOD, Explosieven Opruimingsdienst Defensie, ter plaatse gekomen.  Het gebied dat is afgezet is met circa 100 meter uitgebreid en de mensen die daarbinnen wonen is verzocht hun huizen in te gaan. De aard van de dreiging is nog steeds niet bekend. Over de aard van dat risico worden vooralsnog geen mededelingen gedaan, maar de politie houdt rekening met meerdere scenario’s. Verder onderzoek moet die scenario’s uitsluiten of bevestigen.

De dreiging rond de basisschool is loos alarm. Rond 15.15 uur vertrokken de meeste hulpdiensten, nadat er in de uren daarvoor uitgebreid onderzoek werd gedaan in en rondom de school. In het schoolgebouw is onderzoek gedaan door het team Explosieven Verkenning. Er is niets aangetroffen wat verdere inzet van de EOD nodig had.

De bewoners mogen hun huizen weer in. Over de melding wil de politie verder (nog) niets kwijt, maar hij was serieus genoeg om op deze manier te werk te gaan laat de politie weten.

Bron: Politie.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button
WhatsApp Tip! de redactie.