BrandweerPolitieReggestreek

Hellendoorn – Zeer grote schuurbrand

HELLENDOORN – Een voormalige kippenschuur aan de Kooiweg in Hellendoorn is vannacht volledig uitgebrand. In de schuur bevonden zich nog enkele landbouwvoertuigen. De oorzaak van de brand is onbekend.

Op donderdag 26 januari kwamen er om 03.42 uur bij meldkamer diverse meldingen van een brand in een schuur aan de Kooiweg in Hellendoorn. Op basis van het aantal meldingen is gelijk opgeschaald naar middelbrand en zijn twee blusvoertuigen gaan rijden. Bij aankomst van het eerste voertuig bleek de brand al uitslaand te zijn en is opgeschaald naar zeer grote brand, waarop nog twee blusvoertuigen en diverse ondersteunende voertuigen zijn gealarmeerd. De brand bevond zich in een voormalige kippenschuur van ongeveer 15 x 70 meter en was volledig uitslaand. In de schuur bevonden zich enkele landbouwvoertuigen.

De naastgelegen schuur lag op zo’n 5 meter afstand. De brandweer heeft deze schuur deels leeg kunnen halen en heeft voorkomen dat de brand is overgeslagen. Ten tijde van het uitbreken van de brand bevond niemand zich in de schuur, er zijn geen persoonlijke ongelukken.

De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer heeft metingen laten verrichten naar de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Er zijn geen verhoogde concentraties gemeten. Op het dak lagen vermoedelijk asbestplaten, het asbestverdachte materiaal is op eigen terrein terecht gekomen. Op dit moment wacht de brandweer op een grijper die delen van de schuur gaat slopen. Zo kan de brandweer beter blussen. De brandweer verwacht nog wel enkele uren bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

Brandweerkorpsen uit Den Ham, Vroomhoop, Rijssen, Almelo, Hengelo, Holten, Hellendoorn, Nijverdal, Vriezenveen, Ommen, Luttenberg en Hardenberg hebben de brand bestreden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button