BrandweerPolitieReggestreek

Video: Haarle – Grote brand in bedrijfshal,oranje spullen en segways gaan in vlammen op

HAARLE – Vrijdagmorgen 27 augustus is rond 06:00 uur brand ontstaan in een schuur aan de Schippersweg in Haarle (gemeente Hellendoorn). Bij aankomst van het eerste blusvoertuig stond de schuur van 20×15 meter al volledig in brand.

Hierop is vrijwel direct opgeschaald naar grote brand. Om voldoende bluswater voorhanden te hebben zijn meerdere tankwagens met bluswater ter plaatste gekomen en hebben ondersteuning geboden bij de bluswerkzaamheden.

De schuur werd gebruikt voor opslag. In de schuur waren onder andere een aantal segways gestald, vlasstrooisel voor paardenstallen en de opslag van de plaatselijke Oranjevereniging. Een groot deel van de schuur is door de brand ingestort. Dit maakte een goede blussing van de brand lastig. Drone Argus heeft de hotspots in de schuur in kaart gebracht. Met behulp van een kraan wordt de schuur gesloopt om deze hotspots beter af te kunnen blussen. De schuur moet als verloren worden beschouwd.

Bij de brand is veel rook vrijgekomen. De brandweer heeft opgeroepen om ramen en deuren te sluiten. Het verkeer op de N35 heeft zowel tijdens de brand maar ook tijdens de nabluswerkzaamheden hinder ondervonden van de rook die bij de brand is vrijgekomen.

Voertuigen uit Hellendoorn, Nijverdal, Rijssen, Ommen en Luttenberg zijn ingezet om de brand te bestrijden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button