Hof Van Twente

Goor – Man aangehouden op verdenking van witwassen

Goor – Een inwoner van Goor is vanavond op verdenking van witwassen aangehouden. De 36-jarige man reed in een Porsche Cayenne op de van Kollaan toen de politie hem trof.

Omdat de bestuurder nog boetes open had staan en het bekend was dat hij een ongeldig verklaard rijbewijs had, is hij staande gehouden. Toen hij de boete op straat contant wilde afrekenen, bleek hij in het bezit te zijn van veel geld. In gesprek met de man bleek hij ook onder invloed te zijn van alcohol. Genoeg redenen om hem mee te nemen naar het bureau voor een verklaring. Na een ademanalyse toonde het apparaat als resultaat 610 ug/l, wat betekende dat zijn rijbewijs ingevorderd werd.

Na overleg met de Officier van Justitie heeft de politie besloten de man aan te houden op verdenking van witwassen. Hij bleek na fouillering meer dan 16.000 euro aan briefgeld bij zich te hebben. Dit is in beslag genomen en hij mag aantonen hoe hij aan dit geld is gekomen. Voor dit feit en de overige misdrijven wordt hij binnenkort verwacht bij de rechtbank.

Gerelateerde artikelen

Back to top button