BrandweerAlmelo

Geesteren- zeer grote brand verwoest Bistro de Kruidentuin.

De hulpdiensten kregen rond 4 uur de melding van een brand bij Bistro de Kruidentuin. Al snel werd opgeschaald naar zeer grote brand om te voorkomen dat de brand oversloeg van het eetgedeelte naar de rest van het pand.

Volgens de brandweer kan het pand als verloren worden beschouwd. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden in verband met de hevige rookontwikkeling. Bij de brand raakte verder niemand gewond. Een naastgelegen boerderij is vanwege de hevige rook die vrij kwam bij de brand ontruimd. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen boerderij. De verwachting is dat de bewoners in de loop van de ochtend weer terug naar hun huis heen kunnen.

Bij metingen in de rook die vrijkwam zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. De brandweer blijf nog wel even bezig met het nablussen van het pand. Een kraan is aanwezig om delen van het restaurant te slopen zodat makkelijker kan worden geblust. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. Daar wordt onderzoek na gedaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
WhatsApp Tip! de redactie.