Almelo

Almelo- Agenten mishandeld bedreigd en beledigd

Wederom geweldsincidenten tegen agenten

Ook afgelopen week was het helaas weer raak en werden een aantal collega’s belaagd, bedreigd en beledigd tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Gisteren plaatsen we natuurlijk al het bericht over de aanhouding van de scooterrijder (51) donderdagnacht die collega’s behoorlijk beledigde bij zijn aanhouding ondanks dat zij hem probeerden te helpen in verband met zijn verwondingen die hij had opgelopen.

Afgelopen woensdag werd onze assistentie verzocht bij de opname van een persoon (32) die door de rechter een zorgmachtiging voor verplichte zorg opgelegd had gekregen. Deze persoon verzette zich hier echter hevig tegen en zag uiteindelijk kans een agent hard in zijn arm te bijten. Zoals gebruikelijk is onmiddellijk het zogenoemde bijt- en prikprotocol gestart voor deze collega. Dit betekent dat er bloed is afgenomen voor onderzoek en dat hij een tetanusspuit heeft gekregen. Ook heeft hij voor de zekerheid nogmaals een hepatitis B spuit gekregen. De verdachte is later in de instelling buiten heterdaad aangehouden voor zware mishandeling.

Donderdagmiddag kregen wij meerdere overlastmeldingen vanuit het centrum waarbij steeds dezelfde man bij betrokken was. De man was al een aantal keren aangesproken en bekeurd door boa’s maar bleef doorgaan met zijn vervelende gedrag. Daarom werd uiteindelijk besloten de man aan te houden voor openbare dronkenschap aangezien hij zwaar onder invloed van drank verkeerde.

De man (42) verzette zich hevig tegen deze aanhouding. Hij spuugde hierbij onder andere een agente vol in het gezicht en schreeuwde daarbij dat hij corona had. Ook bedreigde en beledigde hij de agenten die bij de aanhouding betrokken waren. Er is dezelfde dag onmiddellijk een coronatest afgenomen waaruit gelukkig bleek dat de man niet besmet was. Eerder heeft het openbaar ministerie aangegeven streng te zullen optreden tegen zogenoemde coronahoesters- en spugers. Er is daarom besloten dat de man maandag voorgeleid wordt aan de rechter-commissaris. Die beslist of de man langer vast blijft zitten.

Vrijdagochtend werd een 28-jarige man aangehouden voor belediging. Hij zat in de lift van een flat aan het kloosterhofpad en weigerde te vertrekken. Hij maakte hierbij de collega’s voor van alles en nog wat uit waarop uiteindelijk besloten werd om hem aan te houden en over te brengen naar het arrestantencentrum.

De betrokken collega’s maken het gelukkig naar omstandigheden goed.

Bron: Politie Almelo Foto’s

Gerelateerde artikelen

Back to top button