Almelo

Almelo – Aanhoudingen in verband met bedreiging en belediging agenten

Aanhoudingen in verband met bedreiging en belediging agenten Nadat vorige week nog een agente in haar arm gebeten werd tijdens de uitvoering van haar werkzaamheden, was het ook gisterennacht weer raak.

Aan het begin van de nacht werden agenten gestuurd naar de Hoornbladstraat in verband met een melding van geluidsoverlast. De klacht bleek terecht. In de woning zaten een aantal mensen die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerden. In eerste instantie werd, zoals we bijna altijd doen, gezegd dat het zachter moest. Vrij snel daarna bleek echter dat dit blijkbaar niet mogelijk was aangezien er voor de tweede keer een melding binnen kwam. De bewoner kreeg daarom een bekeuring aangezegd voor het veroorzaken van nachtrumoer. Hier was hij het niet mee eens waarop de 57-jarige man tekeer begon te gaan tegen de agenten en hen bedreigde met de dood. De man is daarop aangehouden. Toen daarna nogmaals een melding van overlast kwam van hetzelfde adres is besloten om iedereen die op dat moment nog in de woning was, de woning uit te zetten.

Een paar uur later, rond een uur of drie, kregen wij een melding aan de Grotestraat. Toen agenten op straat bezig waren met het uitzoeken van een en ander, werden zij ineens uitgescholden en ernstig beledigd door de inzittenden van een taxibusje dat langs kwam rijden. Daarom werd besloten de mannen die hier verantwoordelijk voor waren (32 en 42 jaar) aan te houden voor belediging. Toen agenten met de aanhouding bezig waren bemoeide een 28-jarige vrouw zich met deze aanhoudingen. Ook zij was beledigend, probeerde een agent te slaan en kneep in zijn arm. De vrouw is tevens aangehouden voor belediging.

Bron: Politie Almelo

Gerelateerde artikelen

Back to top button