AmbulancePolitieReggestreek

Achtervolging eindigt in ongeval op de N35 tussen Nijverdal en Wierden, De weg was compleet afgesloten

Wierden – Op maandagavond 31 mei heeft een ongeval plaatsgevonden op de N35 Nijverdalsestraat in Wierden. Bij het ongeval was een bestelwagen en een personenauto betrokken.

De bestuurder van de Auto is geboeid afgevoerd en overgebracht naar Borne. De auto was niet verzekerd en de beste man had geen rijbewijs. Door het ongeval moest het verkeer over de parallelweg.

Beide auto‘s zijn door het ongeluk zwaar beschadigd en moeten worden weggesleept. De weg is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Voor de betrokken werd een ambulance opgeroepen.

De achtervolging begon in Vroomshoop, toen de 47-jarige bestuurder een controle negeerde. De politie is met meerdere auto’s achter de man aangereden, wat leidde tot een achtervolging via Geerdijk, Den Ham, Haarle en Hoge Hexel.

Uiteindelijk raakte de bestuurder op de N35 tussen Wierden en Nijverdal een tegenligger en kwam hij in de berm terecht. De weg is tijdelijk afgesloten geweest, de politie was met vijf auto’s waaronder een arrestatiebus aanwezig op de plek.

Poging tot politieauto van de weg drukken

De 47-jarige man uit Vroomshoop raakte lichtgewond bij de achtervolging. Hij is ter plekke gearresteerd. Een speekseltest heeft uitgewezen dat de man mogelijk onder invloed was van drugs en alcohol. Ook heeft hij geprobeerd om tijdens de achtervolging een politieauto van de weg te drukker. De agent die die auto bestuurde heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft onderzoek gedaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
WhatsApp Tip! de redactie.